Wednesday, 19 September 2012

Let Bygones Be Bygones :'/





Assalamualaikum . Wassup guys ? Okayy semalam berapa haribulan eh ? 18/9 kan ? Oh goshh , tarikh keramat buat Eyra . tarikh dimana kesedihan yang melampau :'/ kenapa ? it's because , on 18/9 it have been 2 months I lived without his love . Oh goshh , semalam Eyra happy gilaa kowt . sebab tak ingat langsung semalam berapa haribulan . Then , time buat essay Eyra tanya Atikah . " weh , harinie berapa haribulan ? " Atikah said " hari nie 18/9 " Me " Hah ? 18 ? " Eyra terus terdiam . terus takde mood . Hmmm , Ya Allah , cepatnya nya masa berlalu , dah 2 bulan Eyra hidup tanpa dia . Disebalik ayat " 2 months already I lived without your love " have thousands of meaning . maksudnya yang mendalam disebalik ayat itu ialah " 2 months already I've been hurt and suffered without your love " Oh Allah , I really miss him . sometimes i feel so stupid hoping we can get back like we used too , but sometimes i feel like he still love me like I do . Ya Allah , do give me sign . Did he really loves me ? Hmmmmm , Eyra still ingat , dia pernah cakap kat Eyra macam nie " Awak , saya harap hati awak macam hati saya , yang sentiasa sayangkan awak " Now , it;s my turn to say this word to you , " awak , saya harap hati awak macam hati saya yang sentiasa sayangkan awak dan still setia dengan cinta kita yang dulu " Ya Allah , sedihnyaaaaaa :'/ but I've to be strong right ? let bygones be bygones . but sometimes i feel lonely . Yess , I do miss you dear ex . Can you be mine back ? oh goshh , i'm just hoping for stupid damn thing that never be reality . Okay , I hope I can be as strong as my mother :') Please pray for me k . Iloveyou dear ex :*

Monday, 17 September 2012

WHY ?


Assalamualaikum awak :*  so wassup ? sihat ? Okay , Eyra pun sihat . So today , I'm just wanna to tell you about myself . Okay , lepas 18 Julai 2012 , Eyra rasa diri Eyra dah lain . kenapa ? i don't know why . sekarang nie kan , Eyra rasa terlalu lalu malas nak text or call kawan kawan kalau takde hal penting . Rasa macam , setiap kali ada orang text , rasa macam err " malasnyaaa nak layan , kenapa kau text aku " itulahh kata-2 yang selalu Eyra cakap . But bila dapat text daripada dia , Eyra rasa excited gilaa gilaa . OMG , OMG ! Why do i'm acting like this ? Why ? So , kepada sesiapa yang text or call eyra , sorry sangat sangat sangat , Eyra just takde mood and rasa annoying dengan diri sendiri . Please faham keadaan Eyra . Lagi lagi kalau yang text tu Lelaki , I'm damn serious , Eyra gilaa gilaa malas ouh . So sorry guys , Im so sorry . Please understand my problem :/ tengok gambar tuu ? muka serious kan ? Masa tuh Eyra tengah marah dengan diri sendiri . why ? Sebabnya , Eyra rasa diri Eyra bodoh sangat sebab still mengharapkan dia . perlu ke Eyra terus berharap pada Dia ? Sometimes dia bagi Eyra harapan , but sometimes Eyra rasa dia macam malas nak layan Eyra . Ya Allah , do forgive my sins , please give me sign . I need you help dear ALLAH :'/

Sunday, 16 September 2012

OLD FRIENDS , IMISSYOU :*

Assalamualaikum , Hai Hai Hai :*  second entry for today . Wanna to tell you about my old friends . Ilove them . Korang , aku tak pernah lupakan korang tawww . Korang sentiasa ada di hati aku . aku sayang korang sangat sangat . imissyou a lot babe (':


First of all , this is Amirah Aishah Bt Markom . She's my best friends . Dia cantik kan kan ? Ehh , mestilah , tengok kawan dia . Hewhew :D Myra , aku sayang kau sangat sangat weh . Aku sentiasa ingat kau . Kau sentiasa di hati aku . Jangan pernah kau terfikir aku akan lupakan kau . Takkan Myra . takkan . aku akan ingat kau selalu weh . iloveyou :*


Okayy , si comel ini pula nama dia Zora Tasya bt Khairi . Dia sangat tembam dan sangat comel . Hewhew :D Zora , aku ingat lagi , kau setiap kali kau nampak crush kau , mesti kau cekik aku . Lahaiiii , elak terputus je weh kepala aku . takpe-2 , aku halalkan je . HAHAHA xD



 Sorry if gambar tak clear sangat . Ni Eyra cilok drpd album orang . hewhew . From left , me , Nadiah and Norishah Izwani bt Ahmad Fauzi or nickname dia Noni . Noni nie suka buat lawak yang menyakitkan hati . even macam tuu , kadang-2 lawak yang dia buat lawak bodoh . HAHAHA xD tergelak aku weh .


Next , this is Syakirul Azim . Smart kan ? Ehemmm , biasalah , anak orang kaya woiii :D HAHAHA xD dia sangat sengal k , dan dulu Eyra selalu gaduh dengan dia . but now , semua dah matang , so , no more gaduh gaduh . HAHAHA xD berdamai :)


::: Korang , iloveyou tawtaw . remember me always and please remember that I'll never forget you guys , you are my friends and will always be my friends . Iloveyou till Jannah :*



Saturday, 15 September 2012

FRIENDS TILL JANNAH :*

Assalamualaikum . Hi Hi peeps :D Okayy , for today kita nak ceritaa nie . Okayy , lagi 2 minggu lagi untuk sampai ke tarikh penubuhan group A B C . Yeahhh , that's my group . A B C  is stand for Aku Budak Cool . Sounds funny right ? So what ? HAHAHAH xD so pada 30/9/2012 . Alhamdulillah , cukup setahun kami dah bersatu sebagai satu group yang gila gila . Macam-2 kami dah lalui bersama . Sampai tak ter-listkan . Kami pernah bergaduh , hampir berpecah dan macam-2 lagi . And Alhamdulillah , even kami pernah gaduh besar disebabkan tak tahan dengan sikap masing-2 , lastly , kami bersatu kembali . Kami selesaikan dengan cara baik . Kami berkumpul satu meja , then masing-2 akan cakap apa yang tersirat di hati masing-2 . apa yang tak puas hati . And , lepas dah dengar apa yang negative tentang diri sendiri , kami try untuk berubah . Then , kami kembali bersama . Everything kami buat bersama . Even kami class lain-2 , tapi kami tetap solat sama-2 , balik sama-2 . datang sch sama-2 . Sweeet kan kami ? K dah tahuuuuu xD HAHAHA . so , harap tahun nie dapat raikan setahun kami bersama dengan lancar :D Yeahhh , i love them so fucking them much :* scroll ke bawah yeahhh :D



Okayy , first of all this is Nurul Nabilah bt Abdul Kadir or nama popular dia Cik Nab :D Dia seorang yang sangat sporting dan gilaa gilaa . Kalau kawan dengan dia memang korang akan gelak tak henti-2 . Masalah dia ialah , dia suka touching dengan Eyra . Lahaaiiiiii :3


Hai , awek lawa nie nama dia kan kan Nur Insyirah Mardhiah . Nama glamour dia sardin . Eh ? mesti pelik kan ? Eh , ada kisah disebalik nama glamour dia tuh . Malas ah nak cerita :P awek lawaa nie single lagi tawtaw . Kesian dia kan kan ? Lawa tapi takde yang punya . Dia serik bercinta kerana sering kali dikecewakan . Ex dia tak guna , awek lawa pun nak curang lagi kan ? Err :3


Awek lawaa number 3 nie pulak nama dia Nur Ainul Hayani or nama glamour dia Nonol . Dia seorang yang pendek dan comel . dulu dia seorang yang pendiam but now , bukan main otai lagi k . HAHAHA :D


Si tembam ini pula nama dia Shariza . Dia sangat tembam dan sangat Hot k . Dia comel sangat sangat sangat . Ramai geram dengan pipi dia yang tembam tu . Hewhew xD


Okayy , si gepeng ini pula nama dia Athirah . dia yang sebelah kiri tu yee (: Dia lah si sepet aku . Selalu gaduh dengan aku pasal hal sepet . HAHAHA . dia ejek aku sepet , aku ejek dia sepet . Lastly , kene marah dengan Shariza . dia kata dua dua sepet . Err :3 Hahaha xD


Mereka jantung hati sayaa k . kepada sesiapa yang berjaya merompak hati mereka , tolong jaga baik-2 . jangan lukakan hati mereka , kalau tak . saya santau awak straight masuk kubur . Kbaii . Iloveyou till jannah :* 


HI :*



Assalamualaikum . Hai Hai Hai awakkk :* Lama dah kan tak update blog ? Almaklum lah kan , saya kan PA Rosmah . Eh ? HAHAHAH . k merepek . So wassup guys ? sihat ? Eyra sihat jee . Alhamdulillah . So , for today , I'm wanna to tell you about what happened for the last few weeks . Okayy , pada 7 september . Eyra dan class Eyra yang tercinta buat farewell party for our beloved ustaz Ahmad yang dikhabarkan tidak akan mengajar kitorang lagi . Ouh , so sad . So , nak tengok gambar ustaz kami ? Scroll ke bawah pleaseeee :D

                               
See , our beloved Ustaz Ahmad . Orang sarawak weh :D



 The Girls with Ustaz . Peaceee :D



Syuhada with Ustaz . Okayy , semua jealous dengan Syud sebab dapat snap gambar dengan Ustaz macam nie . Ustaz buat muka comel ouh . jealous much :*


Party nie acah-2 jee sebenarnya . Ustaz tak jadi pindah pulak woii . HAHAHAHA . lawak siakk . Pengetua tugaskan ustaz supaya stay and ajar kitorang P.Islam . Wahh , ini yang best nie . Ustaz paling sporting pernah Eyra kenal . Beliau banyak simpan rahsia kelas kami . dan beliau bagi nasihat kalau sukakan seseorang , say these words to him/her " Saya suka awak , tapi saya taknak couple dengan awak " Okayy semuaaa ? ikut cakap ustaz k ? Heeeeeeeee , Ustaz Ahmad I really glad you came back to teach us . Thanks for being a good teacher and good friend to us . We love youuuuuuuuuu :*




Thursday, 16 August 2012

Eh , Ahad Rayaaa ? :O

Assalamualaikum and Hai Hai Hai . korang sihat tak ? Alhamdulilah Eyra pun sihat :) Hey hey , amacam persiapan raya ? Dah cukup ? Eyra belum lagii . tahun nih spirit nak raya takde sangat wooooooo . Sedih nak say goodbye to Ramadhan :'( Hmmmm , tahun nih korang balik mane haaa ? Eyra tahun nih balik Kelantan . Pagi raya baru balik . Hehehe , mama kata nak elak traffic jam . Alahai , layannn jeee . balik lambat boleh shopping last-2 minute kan kan ? confirm sale habissss . Wuuuuuuuuuuu ~ Eyra harap sangat , Eyra dapat lupakan semua masalah Eyra masa kat kampung . Dah tak nak ingat yang pahit , ingat yang sweeet sweeet je . Hehehe :) So , Eyra dah tak tahu nak taip apa , so SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR DAN BATIN . Eyra mintak maaf sangat sangat kat korang semuaa , if ada buat salah , buat korang sakit hati or ada entry Eyra yang buat korang tersinggung . Maafkan Eyra . Eyra tahu Eyra banyak dosa dengan korang . Sekali lagi maafkan Eyra . Eyra harap kita dapat 0 - 0 balik k ? Let's start a new life yeahhh :D Iloveyouuuuu korang , thanks selalu support Eyra . Thanks dah maafkan kesalahan Eyra . Eyra hargai sangat sangat . So , papehal , just tinggalkan memo or whatever dekat shoutbox k ? Mmuuahhh :*

Saturday, 11 August 2012

BYE BYE RAMADHAN :(

Heyy , entry kedua for today . Ooppps , topic sedih lagii LOL . i bet ramai kowt yang tak sedih and tak sedar . Everyone always talking about RAYA RAYA AND RAYA . heyy , wake up guys ! Ramadhan dah sampai ke kemuncaknya . tinggal beberapa hari je lagi nak kumpul pahala banyak banyak . But , tipuuu lah kan kalau Eyra cakap Eyra tak fikir pasal raya . Eh , fikir jugak laaaaa , but still fikir pasal Ramadhan jugak . Tahun ni semangat nak raya tak berapa nak ada , sebab hmmmmmmmmmmmmmm . k nvm , let's talk about something else . so , baju raya coulour apa sayang tahun nih ? Kalau warna biru , kita geng . Hehehe . act tema family warna Merah , Eyra tiba-2 je sesat pilih warna biruu . well , ilove blueeee . Hewhew :D That's all , bye bye . Fly to twitter . Do follow me guys @Eirra_Eirwani ;) i will follow you back later , mention me k ? Thanks :D